Nieuws

Wij bieden in onze praktijk Centering pregnancy aan. Centering pregnancy is een vorm van zorg in de zwangerschap waarbij 8-12 zwangeren onder begeleiding van een verloskundige en een co-begeleider eerst iedere 4 weken en daarna iedere 2 weken elkaar komen voor de zwangerschapscontrole. In totaal kom je in de zwangerschap 9 keer bij elkaar en na de zwangerschap is er nog 1 afsluitende bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten krijg je naast je individuele medische controles in de groep ook begeleiding en informatie over een tal van onderwerpen die belangrijk voor je kunnen zijn tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Het grote voordeel hiervan is dat er bij Centering pregnancy veel meer tijd beschikbaar is om je samen met de verloskundige en mede-zwangeren te laten informeren en voor te bereiden op wat komen gaat. 

De bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur in plaats van 10-20 minuten bij individuele controles op het reguliere spreekuur. Je hebt hierdoor tijdens de bijeenkomsten meer tijd om vragen te stellen, met elkaar belangrijke onderwerpen te bespreken en je twijfels en angsten te bespreken. Daarnaast is er ook voldoende ruimte om mooie ervaringen met elkaar te delen.Je zit in een groep waarbij alle zwangeren ongeveer even ver zwanger zijn als jij. Hierdoor ga je de zwangerschap echt samen aan. De bijeenkomsten staan vanaf de start van een nieuwe groep al vast, waardoor je hier al gemakkelijk rekening mee kunt houden in je agenda.

We zullen de Centering Pregnancy bij de eerste controle op de praktijk met je bespreken. Als verloskundige adviseren wij deze vorm zwangerschapsbegeleiding gezien de positieve uitwerking, maar indien Centering pregnancy niet bij je past kun je natuurlijk ook kiezen voor individuele zorg. 

Hieronder een overzicht van de data van de startende Centering Pregnancy groepen:

Groep 15 

Is onder leiding van Manisha en zijn van 15:00 -17:00 uur, behalve de partneravond. Deze is van 19:00 - 21:00 uur.
De bijeenkomsten zijn op: 30 januari, 28 februari, 28 maart, 25 april, 9 mei (partneravond), 23 mei, 6 juni, 20 juni en 4 juli

Wanneer er ernstige aangeboren afwijkingen in de familie voorkomen is het mogelijk om, nog voordat je zwanger wordt, uit te zoeken of die bepaalde aandoening erfelijk en/of gevaarlijk is voor jouw toekomstige baby. Als je hierover door wilt praten kun je meer informatie inwinnen bij de huisarts of een afspraak op ons kinderwensspreekur maken. Het kan zijn dat wij je dan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een klinisch geneticus. Voor meer informatie kun je kijken op deze website van het Erfocentrum.

Hoi allemaal, mijn naam is Manisha. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen. Hierna ben ik voor verschillende praktijken in de omgeving gaan waarnemen. In april 2020 kwam er een plekje vrij binnen het team in Kampen en sindsdien ben ik hier werkzaam. Ik geniet enorm van het vak! Wat ik vooral leuk vind, is de afwisseling van de taken. Vooral de telefoon op zak hebben en niet weten wat er komen gaat. Door me te specialiseren in anticonceptie, CTG's, Centering Pregnancy en straks ook echoscopie ben ik nog meer allround in het vak. Ik vind het belangrijk om samen met jullie te kijken naar zorg die bij jullie past, met als doel een gezonde uitkomst van moeder en kind waarbij kersverse ouders met een goed gevoel terugkijken op het proces van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hopelijk tot snel in de praktijk!

Op deze pagina geven we een duidelijk overzicht van welke kosten rondom verloskundige zorgverlening binnen het basispakket van je zorgverzekering vallen en welke eventueel niet.

Voor 2023 hebben wij een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Het kan zijn dat we direct met de zorgverzekeraar een contract hebben afgesloten, maar het kan ook zijn dat we via de Verloskunde Zorggroep Zwolle een contract hebben afgesloten. Hierover kun je meer lezen op deze pagina.

Hieronder een overzicht van de zorg die wij bieden:

 

Kinderwens

De kosten voor een afspraak op het kinderwensspreekuur (ook wel preonceptioneel advies genoemd) worden door de meeste verzekeraars vergoed. Wel is het verstandig om altijd even voorafgaand aan het maken van een afspraak voor het kinderwensspreekuur contact op te nemen met je zorgverzekeraar om uit te zoeken of zij deze zorg volledig, gedeeltelijk of toch niet vergoeden.

 

Zwangerschap

De kosten voor de verloskundige begeleiding van de zwangerschap zelf worden geheel vergoed binnen het basispakket. Medisch noodzakelijke echo's worden beperkt vergoed binnen het basispakket. Hierover kun je meer lezen op deze website. Niet medische echo's worden door geen enkele verzekeraar vergoed en ook niet door ons binnen onze praktijk geleverd. 

De onkosten voor het gebruik maken van een ambulance bij spoed en algemeen laboratoriumonderzoek zoals bloedonderzoek in de zwangerschap worden altijd eerst afgetrokken van je eigen risico binnen het basispakket. Kosten boven het eigen risico worden geheel vergoed binnen het basispakket. 

 

Niet verschijnen op je afspraak

Het kan voorkomen dat je niet op je controle op de praktijk kan komen. Wij stellen het erg op prijs wanneer je minimaal één dag voor je afspraak in de ochtend met de assistente belt om je afspraak te verzetten. Op deze manier kunnen wij ons spreekuur zo efficiënt mogelijk inrichten. Indien een afspraak niet minimaal één dag voor de afspraak wordt verzet of afgezegd zijn wij genoodzaakt een rekening te sturen van € 15,00 voor het missen van de afspraak. Deze kosten worden niet vergoed.

 

Bevalling

Verloskundige begeleiding door ons tijdens de bevalling thuis of in het ziekenhuis wordt altijd binnen het basispakket vergoed. Het kan zijn dat bij een poliklinische bevalling (op eigen verzoek in het ziekenhuis bevallen) een gedeelte van de huur van de verloskamer voor eigen rekening is en dus niet vergoed wordt binnen de basis- of aanvullende verzekering. Ook hierover kun je meer lezen op deze website

 

Kraamtijd

Als verloskundigen zijn wij de eerste 6 weken na de bevalling verantwoordelijk voor de kraamvrouw en de baby. De kraamverzorgsters zullen bij jullie de eerste 8 dagen na de bevalling de controles uitvoeren en helpen bij de verzorging van de baby. Wij zullen regelmatig langskomen om te zien hoe het met jullie gaat en jullie begeleiden, adviseren, onderzoeken en ondersteunen. De zorg die wij na de bevalling leveren heet postnatale zorg en wordt door iedere verzekeraar geheel vergoed in het basispakket. Ook hierover kun je meer lezen op deze website

 

Korte tongriem

Het kan zijn dat wij of de kraamverzorgster na de bevalling bij jullie baby een te korte tongriem ontdekken. Op deze website kun je meer lezen over wat een te korte tongriem inhoudt. De meeste verloskundigen binnen Verloskundigen Praktijk Kampen zijn opgeleid om oppervlakkige korte tongriempjes te klieven. Dit kunnen wij doen tot maximaal 6 weken na de bevalling. Bij verborgen korte tongriempjes of korte lipbandjes zullen wij jullie verwijzen naar een andere specialist. De kosten voor het klieven van de tongriem door ons zijn € 25,00. Deze kosten worden echter maar zelden door de verzekeraar vergoed en zijn daardoor meestal voor jullie eigen rekening. 

 

Anticonceptie

Op de praktijk zijn verschillende verloskundigen gespecialiseerd in het leveren van anticonceptiezorg. Anticonceptiezorg valt bij de meeste zorgverzekeraars in het basispakket. Het is verstandig om altijd voorafgaand aan het maken van een afspraak voor het anticonceptiespreekuur contact op te nemen met je zorgverzekeraar om uit te zoeken wat zij wel en niet vergoeden binnen jouw pakket. Het kan namelijk zijn dat je alsnog een factuur van de praktijk krijgt voor de gemaakte kosten indien deze niet of niet volledig worden vergoed door je zorgverzekeraar.