Nieuws

Als de meeste zuidelijke studente van de opleiding verloskunde in Groningen kom ik stage lopen bij Verloskundigen Praktijk Kampen.

Mijn naam is Laurien, 19 jaar en ik kom uit Noord-Brabant.

Ik volg het eerste jaar van de opleiding en ik ben ontzettend gefascineerd door de zwangerschap, geboorte en alles wat er mee te

maken heeft.

Ik wist altijd al dat ik in de zorg wilde werken maar ik wist nooit goed wat. Totdat mijn zus zei dat verloskunde misschien wel iets

voor mij zou zijn. Ik ging me erin verdiepen en was gelijk verkocht!

Ik heb afgelopen jaar een tussenjaar gehad. Sinds september ben ik weer aan het studeren en het bevalt enorm.

Wat mij zo aanspreekt in de verloskunde is dat dit het enige medische beroep is waar we in de basis uitgaan van een

gezonde cliënt. Uiteraard is het ook heel speciaal dat ik getuige mag zijn van zo’n bijzondere fase in iemands leven.

Misschien herkent u me nog want ik heb in februari ook 2 weken stage gelopen in de praktijk.

Ik loop stage vanaf 6 juni tot 8 juli op de praktijk. Mocht u het niet prettig vinden dat ik erbij ben, laat dit dan weten aan een van de verloskundigen.

Ik kijk er heel erg naar uit en wie weet tot snel!

Vanwege de versoepelingen die zijn aangekondigd door de overheid, kunnen wij als verloskundigen ook eindelijk weer een aantal versoepelingen doorvoeren in onze praktijk. Via deze mail willen wij jullie hierover graag op de hoogte brengen. Bij vragen kun je contact opnemen met de dienstdoende verloskundige of de assistente.

Vanaf 25 februari 2022 gelden de volgende maatregelen:

Algemeen:
- Laat je bij klachten nog steeds laagdrempelig testen en kom niet naar de praktijk, maar bel even met de assistente om de afspraak te verzetten.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog in plaats van in je handen.
- Gebruik papieren zakdoekjes en was je handen regelmatig.
- Je hoeft geen mondkapje meer te dragen in het Gezondheidscentrum en/of bij ons in de praktijk. Dit mag natuurlijk wel indien je dit fijn vindt. Wij zullen bij nauw contact nog wel een mondkapje dragen.

Controles op het spreekuur:
- Partners, begeleiders en kinderen zijn weer welkom op de praktijk bij de controles.

Overig:
- De voorlichtingsavonden over de bevalling zullen weer live zijn. Op 22 maart start weer de eerste voorlichtingsavond over de bevalling in Quintus. Je kunt je hiervoor opgeven bij de assistente. Voor meer informatie kun je terecht op onze website.
- De Centering Pregnancy bijeenkomsten zullen allemaal live zijn. Wel blijven ook voor de Centering Pregnancy de algemene regels (zoals hierboven te lezen) gelden.

We hopen jullie de komende tijd steeds meer weer de zorg te kunnen leveren die past bij onze visie en minder beperkingen geeft voor jullie en ons.

Subcategorieën