Nieuws

Beste zwangeren & partners,

Mijn naam is Yanaika, ik ben tweeëntwintig jaar en ik studeer het mooist vak dat er bestaat (al zeg ik het zelf) aan de Verloskunde academie in Groningen. Vanaf 2 augustus t/m 22 oktober ga ik mijn laatste stage lopen bij de verloskundigen van Kampen! Aangezien het altijd fijn is om te weten wie je voor je hebt, zal ik hier onder in het kort wat over mijzelf vertellen.

Ik heb eerst één jaar HBO- verpleegkunde gedaan en ik kan nu met trots zeggen dat ik alweer in het laatste jaar van de opleiding tot verloskundige zit. Ik heb de afgelopen drie jaar veel ervaring mogen op doen in verschillende praktijken en ziekenhuizen. Naast verloskunde sport ik graag in, ga ik graag met vrienden leuke dingen doen en ben ik bij familie te vinden. In het algemeen zitten er te weinig uren in mijn dagen en mijn vrienden omschrijven mij vaak als een bezige bij ;)

De aankomende weken kunnen jullie mij tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en in de kraamweek. Ik hoop dat we samen van deze periode een goede herinnering kunnen maken.

Tot snel in de praktijk!

Ps: Mocht je mijn aanwezigheid niet prettig vinden, geef dit dan gerust aan bij mij en/of de verloskundigen!

Wij zijn blij om te kunnen melden dat ook wij vanaf 26 juni de maatregelen weer kunnen versoepelen.

Hierbij de geldende richtlijnen:

- Wij dragen als verloskundigen op de praktijk en bij kraamvisites geen mondkapje meer, tenzij wij langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van jou komen. Dit kan bijvoorbeeld dus wel zijn bij een echo of een bevalling.

- Jij en/of je partner/begeleider hoeven geen mondkapje meer te dragen wanneer je op controle komt op de praktijk. Dit mag natuurlijk wel wanneer je je hier prettiger bij voelt.

- Desinfecteer je handen bij binnenkomst in het gezondheidscentrum of bij ons in de wachtruimte.

- Bij controles op de praktijk zijn 2 huisgenoten (dit is inclusief kinderen) welkom of 1 begeleider indien er geen partner in beeld is.

- Bij klachten passend bij Corona blijf je thuis.

Beste zwangere en partner,                          

Wat een opluchting! Het lijkt gelukkig iets beter te gaan in Nederland. Er zijn dagelijks minder besmettingen en daardoor is er eindelijk de tijd gekomen dat ook wij iets kunnen versoepelen in de richtlijnen rondom onze verloskundige zorg en Corona. Om deze versoepelingen te kunnen doorvoeren dienen wij ons wel nog altijd aan de geldende adviezen te houden:

  •  Indien mogelijk 1,5 meter afstand houden van elkaar.
  • Draag bij afspraken op de praktijk altijd een mondkapje en ontsmet je handen bij binnenkomst.
  • Zwangeren, partners en andere huisgenoten en/of familie/vrienden met Corona gerelateerde klachten zoals; koorts (>38C), hoesten, verkoudheid, benauwdheid etc. blijven thuis.

Wij vinden het als praktijk belangrijk om ook de komende maanden wel de voorschriften van de overheid en adviezen van het RIVM te volgen. Hiermee willen wij voorkomen dat er opnieuw meer zwangeren, partners en/of verloskundigen en kraamverzorgsters ziek zullen worden. Echter kunnen we vanaf dinsdag 25 mei 2021 een aantal versoepelingen doorvoeren, maar zullen we ook een aantal richtlijnen moeten blijven handhaven. Hieronder een opsomming van de grootste veranderingen:

  • Alle afspraken in de zwangerschap zullen op de praktijk zijn.
  • Bij afspraken op de praktijk zijn maximaal twee huisgenoten (partner en/of kind(eren)) welkom
  • Indien geen partner in beeld dan is maximaal één begeleider welkom tijdens de afspraken.
  • Bij de bevalling thuis mogen er twee mensen bij aanwezig zijn, naast de verloskundige, kraamzorg en/of student. Indien je in het ziekenhuis bevalt mag er op dit moment nog 1 persoon aanwezig zijn bij de bevalling.
  • In de kraamperiode zullen er gemiddeld twee fysieke kraambedcontroles worden ingepland. De rest van de kraambedcontroles zijn voorlopig nog telefonisch.
  • Spiralen en de Implanon worden gewoon geplaatst/verwijdert, het gesprek over anticonceptie vindt indien mogelijk telefonisch plaats.
  • Voorlichtingsavonden gaan voorlopig nog niet van start, maar kunnen jullie online bekijken via onze website: https://www.verloskundigenkampen.nl/bevalling/de-bevalling

Onze verloskundigen praktijk werkt samen met de Isala Klinieken in VSV Zwolle. Samen met onze collega’s uit andere praktijken en het ziekenhuis wordt er ook steeds gekeken wat er mogelijk is aan versoepelingen binnen het ziekenhuis, dit kan wezenlijk anders zijn dan binnen de verloskundigen praktijk. Het kan zijn dat bovenstaande aanpassingen binnen onze praktijk afwijken van afspraken binnen het ziekenhuis. Wij vragen hiervoor jullie begrip. Bij iedere zwangere kunnen en zullen er indien nodig andere afwegingen worden gemaakt.

We zien jullie heel graag weer op de praktijk en/of thuis. Dank voor jullie medewerking en begrip.

Team Verloskundigen Praktijk Kampen

Beste zwangeren en/of partners,

Er zijn in Nederland minder Corona besmettingen en opnames in het ziekenhuis. Gelukkig ook in onze regio. Om deze reden is het mogelijk om weer een kleine versoepeling toe te staan binnen de zorg die wij jullie bieden.