Nacontrole
Wanneer je kindje 6 weken oud is kun je indien je dit wenst op de praktijk komen voor een laatste controle.
De nacontrole is niet verplicht, maar het is toch vaak wel goed om langs te komen. Het sluit een belangrijke periode in je leven af. Wij zijn benieuwd hoe het met jullie gegaan is in de afgelopen weken en misschien kunnen we nog wat voor je betekenen.
We proberen de nacontrole te plannen bij de verloskundige die de bevalling heeft begeleid. Tijdens deze controle kijken we terug op de zwangerschap, de bevalling en kraambed. Ook praten we over de gang van zaken in het gezin (partner, kinderen, seksualiteit, werk), het gedrag van je kindje, de voeding van je kindje en de controle door het consultatiebureau.
We vragen naar het verloop van het bloedverlies, of je continent bent voor urine en ontlasting en hoe je herstel is verlopen. Indien nodig controleren we je bloeddruk, Hb, diastase, de genezing van het perineum en je gewicht. We bespreken nogmaals de anticonceptie en geven adviezen voor een eventuele volgende zwangerschap, bevalling en/of kraambed. Natuurlijk is er ook ruimte genoeg voor je eigen vragen.

Wil je op nacontrole komen? Bel dan zo’n 3-4 weken na de bevalling even met de assistente voor het maken van een afspraak.